Hledání

Vstup pro členy






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!
CCPS
PROGRAM Jarní setkání CCPS - Jizerské hory 11.-13.06.2010 PDF Tisk E-mail
Napsal Radek Kastner   
[13.05.2010]

Dovolujeme se vás pozvat na setkání, které se uskuteční v termínu 11-13. června 2010. Na tento termín máme rezervovánu chatu ŘLP v Albrechticích. 

Oblast Jizerských Hor je mimořádně bohatá na zajímavé lokality, proto program setkání budou botanické exkurze za masožravými rosltinami na jejich přirozených biotopech. Jednáme se správou CHKO o možnosti přístupu na některé zajímávé a veřejnosti běžně nepřístupné rašeliniště a o možnosti vedení exkurze přímo pracovníkem CHKO.

Vzhledem k omezené možnosti ubytování je nutné se předem závazně na tuto exkurzi registrovat u Kamila Páska na emailu: Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny . Sdělte prosím, zda požadujete lůžko (pokoj) a nebo se zdarma spokojíte s karimatkou či si přinesete vlastní stan.

V případě nadlimitního zájmu, mají členové CCPS přednost před nečleny.

Doprava bude probíhat vlastními auty, proto je nutné, aby se účastníci exkurze si dopředu domluvili dopravu. Pro tento účel lze využít již založené vlákno na fóru CCPS: http://forum.masozravky.org/viewtopic.php?f=16&t=1573, kde lze také k exkurzi dávat jakékoliv dotazy. 

1.jpg

Místo setkání: Albrechtice v Jizerských horách. 

Program:

11.06.2010 - Setkání účastníků v pozdních odpoledních nebo časných večerních hodinách v místní hospodě. Celá aktivita záleží na skutečném příjezdu účastníků, termín není pevně stanoven, k chatě se jede kolem dvou hospod, tudíž zkoušejte, kde kdo bude sedět - respektive viz výše - použijte telefony!

Pro ty, co dorazí později - většina z nás bude vysedávat nejspíš u příjezdové komunikace v některém občerstvovacím zařízení cca 500m před parkovacím místem u chaty. Stačí přibrzdit či zavolat.

V chatě je velká kuchyň s veškerým vybavením, pokud si někdo chce vařit, kupte si potraviny cestou, v Albrechticích je jen malá samoobsluha. Věci na snídani přivézt určitě s sebou. Oběd a večeře dle situace v některém krmném zařízení.


12.06.2010 - Za doprovodu pracovníků CHKO navštívíme rašeliniště Jizerky a Jizery. Celá aktivita je přísně plánovaná a prošla tak, jak má být, schvalovacím správním řízením. V podstatě celodenní akce v pohodovém tempu...

Ještě pár doplňujících informací, týkajících se soboty:

Po dohodě máme domluvenou exkurzi vedenou botanikem CHKO Jizerské Hory. Bude se jednat o téměř celodenní procházku skrze rašeliniště a velmi zajímavými
pohledy do okolní krajiny. Může to být v tom teplém počasí i náročné. Konkrétní program se proto vyvine/upřesní na místě, podle naší chuti a výdrže.

Takže obuv nějakou pochodovou, ale pozor, asi si ji v bažinách namočíte.
Tedy ti citlivější si mohou vzít obutí dvojí, třeba holinky. Ti drsnější jdou v sandálech.

Odpoledne se mohou vyskytnout přeháňky, tedy kdo je citlivka, ať si veme pláštěnku - dešník.

Nezapomeňte si dopředu připravit celodenní stravu a pití na sobotu do terénu. V sobotu začínáme již v 8:30, tedy ráno toho již moc nekoupíte, končit s exkurzí budeme někdy kolem 17 hodiny.

13.06.2010 - Program bude upřesněn, připravuje pro členy CCPS Ondra Sehnoutka. Jedna z možných variant:

  • Smědava - údolí Bílé Smědé - rašeliniště Velká Klečová louka (povalové chodníky) - bufet Knajpa - rašeliniště Na Čihadle (povalový chodník, vyhlídka) - zpáteční cesta PR prales Jizera (turistická stezka) - zpět na parkoviště na Smědavě
  • délka trasy ca 8 kilometrů, v pohodovém tempu na vyplnění nedělního dopoledne - časově 3,5-4 hodiny času i se zastávkami

Páteční i sobotní večer může být vyplněn dle zájmu účastníků - pěstitelské diskuze, výměny rostlin, přednáška, hospodské aktivity a jiný kulturně záživný a hlavně výživný program....


Na další společné setkání se těší

Správní rada CCPS


POZOR! DROBNÉ ZMĚNY NEBO ÚPRAVY PROGRAMU A JEHO DOPLNĚNÍ JSOU MOŽNÉ!

Aktualizováno ( [19.06.2011] )
 
< Předch.   Další >