Odkazy - Instituce PDF Tisk E-mail
Napsal Miloš Šula   
[14.12.2007]

Tato sekce je věnována odkazům na instituce a zařízení, která mají buď přímý vztah k dění kolem masožravých rostlin, případně s námi spolupracují, nebo se zabývají zajímavou botanickou činností. Naleznete zde např. botanické zahrady, univerzity, vysoké školy, vědecké ústavy a další:


Botanická zahrada Liberec

liberec.jpg

Oficiální stránky Botanické zahrady v Liberci, kde najdete i podnětné informace o MR. Botanická zahrada v Liberci díky svému řediteli dr. Studničkovi (mj. též poutavý vypravěč a velký popularizátor masožravých rostlin) vlastní a prezentuje jednu z největších sbírek masožravých rostlin v České republice.


Botanická zahrada hlavního města Prahy

praha.jpg

Stránky Botanické zahrady v Praze Troji, jejíž součástí je unikátní skleníkový systém Fata Morgana, kde najdete množství velké množství masožravých rostlin takřka na dosah ruky.


 
kew.jpg
 
Věhlasná anglická botanická zahrada, která se mnohokrát v historii zapsala zlatým písmem do vývoje botaniky a bádání kolem různých rostlinných druhů, včetně masožravých rostlin. Více podrobností se dozvíte přímo na stránkách zahrady nebo stručný přehled potom například na Wikipedii.

Aktualizováno ( [31.07.2009] )