CCPS arrow Encyklopedie světa MR arrow FAQ - Barry Rice arrow Úvod k FAQ arrow Má mucholapka odchází! Co jsem udělal špatně?
Má mucholapka odchází! Co jsem udělal špatně? PDF Tisk E-mail
Napsal Radek Kastner   
[21.02.2008]

O: Jak jsem řekl dříve, myslím si, že nejběžnější příčinou úmrtí mucholapky v kultuře je nedostatečné osvětlení.


Pokud poskytujete rostlině dost světla (o čemž vážně pochybuju), rozhodně používejte správný mix substrátu asi 50:50 rašelina:písek (ne zahradní zeminu!) a destilovanou vodu. A rostlinu jste nehnojili, že ne?

Jestli jste si už jednu koupili, přečtěte si všechno o mucholapkách v tomto FAQ, jakmile budete mít možnost. A taky si projděte zbytek FAQ se souvisejícími tématy. Je například spousta informací v části FAQ „všeobecné pěstování“ a ty vám mohou také pomoci.


dmusc083.jpg
Spokojená rostlina
Foto Galleria Carnivora©Barry Rice
Mucholapka podivná je úžasná rostlina a bývá obvykle první masožravou rostlinou, kterou se lidé pokoušejí pěstovat. Může ale být velmi obtížná a odrazující rostlina, a ve výsledku také pro mnoho lidí poslední masožravou rostlinou, kterou pěstovali!

Jestli je podzim a vaše rostlina zpomaluje růst a vypadá na umření, může to znamenat pouze přechod do dormance! V takovém případě může být naprosto v pohodě a jen podřimuje.


Page citations: Rice, B.A. 2006a; personal observation.

Revised: January 2007
©Barry Rice, 2005

T: David Erhard

Aktualizováno ( [13.09.2008] )
 
< Předch.   Další >