Poradna

Nevíte si rady? Něčemu nerozumíte, chcete si jen ověřit nějakou problematiku nebo přímo hledáte konkrétní pomoc? Zkuste se podívat do této sekce našeho webu, třeba právě na vaši otázku naleznete odpověď právě zde.

Pokud máte pocit, že zde některé téma chybí, není popsáno úplně nebo dokonale, zkuste nám dát vědět, postaráme se o to, aby problém, který zajímá přímo vás, se stal přístupným i ostatním zájemcům.

Pokud hledáte obšírné informace téměř knižního formátu, vyzkoušejte navštívit v menu položku FAQ - Barry Rice. Ve spolupráci s tímto předním nadšencem a pěstitelem v oblasti masožravých rostlin jsme pro vás připravili exkluzivní překlad jeho obsáhlého internetového pomocníka, určeného nejen začínajícím, ale i pokročilým pěstitelům.



  • OCHRANA PŘÍRODY

    Většina druhů a rodů masožravých rostlin patří mezi ohrožené, některé dokonce mezi kriticky ohrožené a to jak ty, rostoucí v České republice, tak i rody a druhy ze světa. Přečtěte si také něco o jejich ochraně, zákonech a vyhláškách, zjistěte, co je to CITES a jaký význam má ochrana a zachování rostlinných a živočišných druhů. Součástí je i krátký slovníček pojmů.

  • ŠKŮDCI A CHOROBY

    Každý z nás se někdy potýká se škůdci nebo chorobami našich rostlin,co že jsou tito prevíti zač a jak na ně se dozvíte právě v této sekci, chybí-li vám zde nějaká zákeřná choroby či škůdce, dejte nám vědět, doplníme pro vás další informace.

  • TERMINOLOGICKÝ SLOVNÍČEK

    Nejen svět rostlin a jejich pěstování je prošpikován podivnými výrazy a slovy, se kterými má občas každý z nás problém. Co vlastně tyto výrazy znamenají? Čím nám může být jejich znalost prospěšná? Podívejte se a uvidíte sami! Pokud jste se setkali s dalším výrazem, který vám není zcela jasný, nebo si myslíte, že by mohl zajímat i další nadšence okolo, dejte nám vědět, seznam hesel pro vás opětovně rozšíříme o další!

  • PĚSTOVÁNÍ DRUHŮ

    Sekce věnovaná jen některým speciálním druhům, kterými se v určitých fázích činnosti CCPS zabýváme. O pěstování ostatních rodů a druhů více ve FAQ Barryho Rice v sekci "Encyklopedie světa masožravých rostlin". Pokud však chcete popsat pěstování některého konkrétního druhu podrobněji, můžete nám dát zkusit vědět, třeba i ten váš do seznamu zařadíme!

  • VÝSEVY

    I tato sekce je věnována především jen některým výjimečným popisům výsevů, které mají souvislost převážně s další činností, semennou bankou, nebo objednávkami semenného materiálu ze zahraničí, případně příloh našeho časopisu. Ostatní informace opětovně hlavně ve FAQ Barryho Rice v sekci "Encyklopedie světa masožravých rostlin".