CCPS arrow Semenná banka
Semenná banka

Semenná banka společnosti CCPS nemůže fungovat bez pomoci vás, všech členů společnosti. Záměrem není naplnit ji exkluzivními a těžko sehnatelnými semeny (i když i zde budeme rádi, pokud se občas najde někdo, kdo poskytne vzácnější semen). Její cíl je daleko prozaičtější, nabídnout zdarma semena našim členům začátečníkům, aby ti měli možnost vyzkoušet si, co všechno svět masožravých rostlin skrývá.

To však neznamená, že si semena ze semenné banky nemůže objednat i jakýkoliv byť jen pokročilejší člen společnosti. Semenná banka je otevřena všem. Společnost bude ráda, pokud se najde dostatek materiálu, který budete chtít nabídnout vy sami dalším členům a zájemcům ať už pro dobrý pocit, nebo výměnou, nebo třeba jen proto, že už se vám semena do stodoly nevlezou.

Méně dostupná semena, drahá semena, sezónně dostupná semena (nebo rostliny) se bude společnost snažit získat jiným způsobem (např. nákupem, bude-li dostatek finančních prostředků), nebo ještě spíše - společnost se bude pro vás snažit takovéto nákupy zorganizovat a dohodnout hromadně.

Mnoho radosti se semeny z naší/vaší semenné banky!