Úvod k FAQ
Zdravím tě a vítej, hledači poznání!

rice_uvod1.jpgZde se můžeš dozvědět o ekologii, pěstování, péči o zachování a taxonomii / systematice masožravých rostlin. Tento FAQ je prezentován ve spolupráci s The International Carnivorous Plant Society* (v originální anglické verzi - http://www.carnivorousplants.org/ ) a v České republice ve spolupráci s CCPS o. s. – Českou společností pěstitelů masožravých rostlin. Pokud není jasně vyznačeno, já jsem autorem všech textů těchto „Často kladených dotazů – FAQ“ a jsem odpovědný za jejich správnost a obsah.

Některé z odkazů u fotografií v tomto FAQ vedou k větším obrázkům*. Klikni na rice_uvod2.jpg fotografie hladových masožravých rostlin, abys viděl, co jsem měl na mysli (zkus je najít, můžeš se jich dotknout!). Pokud se chceš raději dívat na obrázky, nejen v tomto FAQ, místo čtení (generace MTV, ach jo), můžeš se také podívat, kde jsou v současné době vystaveny v Galleria Carnivora*.

 

Užijte si to!
Barry Rice

* - platí pro původní anglickou verzi

 

FOTO © Radek Kastner


FOTOGRAFIE A MAPY DO TOHOTO FAQ BUDOU DOPLŇOVÁNY DODATEČNĚ A PRŮBĚŽNĚ, STEJNĚ JAKO DALŠÍ TEXTY, PROTO SLEDUJTE VÝVOJ!

NA TOMTO MÍSTĚ CHCEME TAKÉ PODĚKOVAT BARRYMU RICEOVI ZA JEHO SOUHLAS S PŘEKLADEM TAK ROZSÁHLÉHO TEXTU, ABY BYL PŘÍSTUPNÝ ČESKÝM ZÁJEMCŮM V JEJICH RODNÉM JAZYCE. CELKOVÁ VELIKOST FAQ BARRYHO RICE JE VÍCE NEŽ 700 STRAN. MŮŽETE SI PROTO PŘEDSTAVIT, JAKÉ ÚSILÍ A NADŠENÍ ČLENŮ NAŠÍ SPOLEČNOSTI JE POTŘEBA, ABYCHOM DOSÁHLI SVÉHO CÍLE A VY VŠICHNI MĚLI MOŽNOST STUDOVAT TYTO ZAJÍMAVÉ A ROZSÁHLÉ MATERIÁLY O MASOŽRAVÝCH ROSTLINÁCH V TEPLE VAŠEHO DOMOVA.


NA PŘEKLADECH SE V SOUČASNÉ DOBĚ PODÍLÍ:

  • Radek Kastner (sekce - Nejen pro začátečníky, Kde rostou masožravky, Rody masožravých rostlin)
  • Pavla Vacková (sekce - Všeobecné dotazy)
  • David Erhard (sekce - Mucholapka podivná)

Tato kategorie je momentálně prázdná