CCPS arrow Encyklopedie světa MR arrow Mikrosvět arrow Kresby a malby masožravých rostlin
Kresby a malby masožravých rostlin

Jak byly rostliny znázorňovány kdysi? Když nebyl ještě technický pokrok na takové úrovni, aby je dokázal zachytit filmový pás nebo fotografický materiál jakéhokoliv druhu? Dostanete-li se ke starým, nejen botanickým knihám, případně se vám i dnes do rukou dostanou popisy jednotlivých druhů, jsou běžnými metodami zachycení jak celých rostlin, tak i jejich detailů například kresba tužkou, tuší, perokresba, malba vodovými barvami, kombinovaná kresba či malba, rytiny apod.

Abyste viděli, že i podobný způsob zachycení rostlin je nejen dostatečně vypovídající, ale navíc znázornění rostlin posunuje do uměleckých oblastí, zřídili jsme jako další podrubriku Mikrosvěta tuto a následující stránky s obrázky a obrazy rostlin, které jsou zde zachyceny jednou z výše uvedených metod.

Ať se vám líbí!


Filtr     Řazení     Zobrazuji  
Datum Jméno položky Autor Shlédnutí
[13.05.2011] Heliamphora uncinata Radek Kastner 7822
[13.05.2011] Pinguicula laueana Radek Kastner 7595
 
<< Začátek < Předchozí 1 Následující > Konec >>
Výsledky 1 - 2 z 2
  • MR fotoaparátem  ( 22 položek )
  • MR mikroskopem  ( 45 položek )
    Masožravé rostliny mikroskopem, tentokrát ovšem nikoliv elektronovým. Detaily nejsou možná tak výrazné, rysy tak ostré, ale i tento způsob pořizování fotografií masožravých rostlin má něco do sebe a svým kouzlem dokáže oslovit všechny, koho tento divoký a nebezpečný svět pohltil.